Tuesday, 14 May 2019

Cara Beli Barang di Shopee - Bayar Guna ATM / Bank In


Ada orang bertanya bagaimana untuk membuat bayaran di Shopee melalui mesin ATM atau cash deposit. Tidak banyak ecommerce menawarkan service ini iaitu pembayaran melalui cash deposit atau mesin ATM.

Pembayaran melalui bank ini penting kerana tidak semua orang mempunyai perbankan atatas talian. Ada di antara mereka juga tidak mempunyai kad debit maupun kad kredit.

Oleh itu dengan cara ini shopee mampu mendapat lebih ramai pelanggan dan custumer kerana terdapat pilihan bayaran bayaran samada online maupun melalui mesin ATM atau cash deposit.

Berikut adalah video bagaimana membuat bayaran menggunakan bank di shopee.

Boleh juga KLIK DI SINI jika anda berminat untuk mendapatkan panduan hebat bagaimana anda dapat menjana pendapatan yang lumayan melalui shopee.


PANDUAN JANA 4 ANGKA SEMINGGU BERNIAGA DI SHOPEE

TENTANG PENULIS


Baiklah! Izinkan saya perkenalkan diri saya serba sedikit!
Nama saya sebenarnya ialah.. Mohd Fahmi!
Tapi di internet! Saya lebih dikenali sebagai Jenin oleh para pelanggan saya!
Saya sebenarnya dah lama berniaga di Internet! Sejak tahun 2007 lagi!
Sebelum berniaga di Shopee, saya telah berniaga di Ebay, Lelong, Lazada dan juga Amazon.
Pertengahan tahun 2015, Shopee mula dibuka di pasaran Malaysia dan saya adalah antara batch yang terawal yang dijemput oleh pihak Shopee untuk membuka kedai dan berniaga di Shopee!
Selain menerima status Shopee Preffered Seller, saya juga mempunyai rekod sebagai eBay Top Rated Sellerdan Lelong Star Seller.

KANDUNGAN


Ada 9 modul utama antaranya:
  1. Cara asas untuk berjual di Shopee
  2. Cara nak urus order
  3. 4 teknik promosi berkesan
  4. 5 tempat untuk dapat stok jika anda tiada produk
  5. Mula niaga kalau tiada modal
  6. Teknik dapat follower cepat!
    DITAMBAH 3 MODUL BONUS
  1. Jual produk kurang/tiada persaingan
  2. 7 cara promosi percuma!
  3. Case studi bisnes Shopee tanpa modal yang paling best.
FB Group Support untuk anda sentiasa dekat dengan SIfu… JAMINAN PULANGAN WANG 100% JIKA EBOOK INI “SAMPAH” DAPATKAN SEGERA, TIADA POS DIPERLUKAN KERANA LINK AKAN DIBERI DALAM EMEL. 

ANDA BOLEH DOWNLOAD SEGERA DI SINI UNTUK BELAJAR ILMU INI DGN CEPAT!

KELEBIHAN DAN MANFAAT


Antara perkara-perkara penting yang saya tulis di dalam ebook ini ialah..

Sunday, 5 May 2019

Cara Keluarkan Duit Dari Shopee

Dalam jual beli barangan di Shopee, sudah tentu ada urusan jual beli yang melibatkan wang keluar dan wang masuk ke dalam akaun shopee kita. Jadi bagaimanakah caranya untuk kita mengeluarkan wang atau duit kita daripada akaun shopee kita? 

Sebelum itu ada perlu mengetahui hanya satu kali pengeluaran sahaja yang boleh dilakukan dalam satu hari. Contohnya jika ada telah mengeluarkan wang dari akaun shopee anda pada hari ini, maka anda tidak lagi boleh membuat pengeluaran wang untuk kali kedua pada hari ini. Anda perlu menunggu hari esok untuk membuat pengeluaran ke dua.

Minimum pengeluaran adalah RM1.00.

Dalam seminggu anda dibenarkan membuat pengeluaran sebanyak 3 kali. Jika lebih anda akan dikenakan 'processing charge' dengan kos sebanyak RM0.11 untuk setiap kali pengeluaran.



Berikut adalah ringkasan langkah-langkah yang anda boleh lakukan untuk mengeluarkan duit anda dari akaun shopee anda.

1. Login ke Akaun Seller dan kemudian klik 'My Wallet'.

2. Di bahagian My Wallet, akan ditunjukkan jumlah baki akaun anda. Untuk membuat pengeluaran, klik pada butang Withdraw dan pilih akaun bank anda.

3. Masukkan jumlah pengeluaran yang anda ingin lakukan dari 'My Wallet' dan kemudian klik butang 'Confirm' untuk pengesahan.

4. Selepas confirm, anda dikehendaki memasukkan Wallet PIN anda. Tanda Wallet PIN ini, anda tidak dibenarkan membuat pengeluaran dari My Wallet shopee anda.

5. Setelah itu, anda perlu menunggu 2-5 hari untuk pihak bank memproses permohonan pengeluaran anda tersebut.

6. Begitulah langkah-langkah mudah untuk membuat pengeluaran duit dari Shopee.

Klik DI SINI untuk mendapatkan panduan hebat bagaimana anda dapat menjana 4 angka seminggu berniaga di Shopee!




Wednesday, 27 March 2019

APA YANG BEST SANGAT TENTANG SHOPEE NI?


WALAUPUN marketplace Shopee ini masih baru berusia 2 tahun lebih, tetapi laman membeli-belah atas talian ini semakin digemari oleh pembeli di Malaysia. Cuba anda lihat trend enjin carian Google yang terbaru dibawah ini. Pada bulan Mac 2018, sebanyak 2.4 juta kali warga malaysia membuat carian Shopee yang telah direkodkan oleh google.

Okay, ini soalan yang paling kerap ditanya oleh orang yang baru-baru nak cuba berniaga di Shopee. Betul ke ni jual barang kat Shopee senang laku?

Satu Tips Mudah Bagaimana Mahu Menjual di Shopee

Di sini saya kongsikan salah satu langkah mudah bagaimana anda ingin belajar mencari idea menjual di Shopee😊

#1 Daftar akaun Shopee

Daftar akaun shopee hanya perlu mengambil masa kurang dari 5 minit.
Buat sekarang atau anda akan lihat orang lain pergi lebih laju dari anda.

#2 Daftar program 5kg free shipping Semenanjung dan 1kg Sabah Sarawak

Shopee menawarkan program 5kg free shipping ke Semenanjung dan 1kg ke Sabah dan Sarawak. Ini bermakna kalau anda jual barang RM10 pun, jika anda apply program ini, shopee tanggung kos postage bernilai RM6-7 .
Menarik kan?

#3 Singgah ke kedai RM2 atau DIY

Di sini banyak barang yang anda boleh dapat dengan harga yang sangat murah.
Tapi, walaupun murah, anda kena pastikan produk itu sekurang-kurangnya berkualiti dan tidak mudah rosak atau pecah apabila diposkan.

#4 Borong dalam 10 unit produk (Fokus produk kecil dan ringan utk diposkan)

Kenapa 10 unit? Sebab untuk mula berniaga, at least kalau kedai RM2, 1 barang baru RM20. Sekurangnya jika tidak terjual kita tak ada rasa bersalah sangat. Nama pun berniaga. Less risk is better😉

#5 List kan di shopee dengan mark up RM3-5/produk

Kalau anda rasa barang tersebut boleh dijual dengan harga lebih mahal, mark up lah. Di Shopee, orang membeli kadang bukan disebabkan harga, tetapi sebab mudah dapat atau rating.

#6 Ada bajet lebih, invest ads RM3/hari.

Shopee menawarkan slot pengiklanan bagi mereka yang ingin produk mereka duduk di hadapan sekali apabila carian dilakukan.

MUNGKIN ANDA tertanya barang apa boleh jual kat Shopee?

1- Jual Ebook boleh ke?
– Boleh

2- Jual preloved boleh ke?
– Boleh

3- Jual kuih raya boleh ke?
– Pun boleh😅

“Wah, bestnya!”
“Macam mana saya nak belajar menjual di Shopee dengan lebih berkesan?”


Di sini saya kongsikan satu panduan yang telah dihasilkan oleh Tuan John Jenin untuk membantu mereka yang mahu mula berniaga di Shopee dan berjaya menghasilkan Sale 4 Angka dalam masa seminggu ! 

Boleh dapatkan di sini–> Bisnes Shopee

Panduan Berniaga di Shopee ini telah menjadi No. 1 bestseller eBook dalam tempoh dua bulan berturut-turut (i.e. February 2019 & March 2019). Ia telah menjadi satu-satunya panduan berniaga di Shopee yang paling dicari-cari kini di Malaysia!